Індикатори сталого розвитку в системі цілей розвитку тисячоліття: структура, використання, виконання - Пристайко, О.П. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті досліджено прогрес України на шляху до сталого розвитку крізь призму індикаторів Цілей розвитку тисячоліття. Виявлено вузькі місця виконання ЦРТ у контексті використання та відновлення природних ресурсів та запропоновано низку заходів щодо виконання зобов’язань, які взяла на себе Україна в рамках ЦРТ. In the article the results of research of sustainable development implementation progress in framework of Millennium Development Goals (MDG) for Ukraine is represented. The bottlenecks of MDG implementation in scope of nature recourses use, management and conservation are illuminated and proposed combinations of measures for fulfilling MDG commitments. В статье представлены результаты исследований прогресса Украины в достижении устойчивого развития через призму Целей развития тысячелетия. Выявлено узкие места выполнения ЦРТ в контексте использования и восстановления природных ресурсов, предложено ряд мероприятий, которые позволят выполнить обязательства, взятые Украиной в рамках ЦРТ.