Землекористування: від категорії раціональне до категорії збалансоване - Северенчук, А.Л. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Здійснено огляд термінів, що використовуються для позначення характеру землекористування – раціональне, ефективне, стале. Для означення процесів використання земельних ресурсів на засадах концепції сталого розвитку в межах окремої держави чи регіону пропонується вживати термін збалансоване землекористування. Робиться спроба узгодити між собою вживання різних термінів. In the article is realized the review of terms which are used for denotation of character of land-use – rational, effective, sustainable land-use. For determination of processes of the land-use on principles of conception of sustainable development at the level of the state or region it is suggested to use a term «balanced land-use». The attempt of concordance of the use of different terms is done. Осуществлен обзор терминов, которые используются для обозначения характера землепользования – рациональное, эффективное, устойчивое. Для характеристики процесса использования земельных ресурсов в рамках концепции устойчивого развития на уровне государства или региона предлагается употреблять термин сбалансированное землепользование. Делается попытка согласования использования разных терминов.