Організаційно-управлінське та аналітичне моделювання ефективного захисту населення і територій у надзвичайних екологічних ситуаціях - Сосюра, С.Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Висвітлюються питання організаційно-управлінського моделювання підвищення ефективності цивільного захисту у сфері захисту населення і територій під час їх ліквідації та/або мінімізації негативних наслідків від надзвичайних екологічних ситуацій та найбільш актуальні і важливі завдання для держави, профільних міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування зі здійснення заходів щодо поліпшення екологічної обстановки в регіонах України та гарантування екологічної безпеки в цілому. The article highlights the issues of organizational and managerial simulation efficiency of civil protection in the field of population and territory with their elimination and / or minimize negative impacts of environmental emergencies and some of the most pressing and important tasks for the government, ministries and other central and local executive and local authorities to implement measures to improve the ecological situation in the regions of Ukraine and ensuring environmental safety in general. Освещаются вопросы организационно-управленческого моделирования повышения эффективности гражданской защиты в области защиты населения и территорий при их ликвидации и/или минимизации негативных последствий от чрезвычайных экологических ситуаций и наиболее актуальные и важные задачи для государства, профильных министерств, других центральных и местных органов исполнительной власти, местного самоуправления по осуществлению мер с улучшения экологической обстановки в регионах Украины и обеспечения экологической безопасности в целом.