Управління відходами в контексті сталого розвитку населених пунктів - Виговська, Г.П. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Розглянуто регіональні особливості формування системи управління відходами в аспекті сталого розвитку населених пунктів та визначено основні фактори, під впливом яких ця система має формуватись. Визначено основні заходи й завдання раціонального управління у сфері поводження з відходами на регіональному рівні. Показано, що для кожного населеного пункту чи певної території повинні обґрунтовуватися пріоритетні напрями поводження з відходами, виходячи з наявних потоків відходів, їх кількісного і якісного складу та властивостей. Consider the regional peculiarities of the waste management system in the aspect of sustainable human settlements development and identified key factors that influenced which this system should be formed. The main activities and tasks of rational waste management at the regional level. It is shown that for each locality or a certain area must be supported by priority waste. Рассмотрены региональные особенности формирования системы управления отходами в аспекте стабильного развития населенных пунктов и определены основные факторы, под влиянием которых эта система должна формироваться. Определены основные мероприятия и задания рационального управления отходами на региональном уровне. Показано, что для каждого населенного пункта или определенной территории необходимо обосновывать приоритетные направления обращения с отходами.