Роль лісових екосистем у стабілізації агроландшафтів України - Карпук, А.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Наведена оцінка стану захисних лісових насаджень, показано характер їх розміщення та ефективність пливу на підвищення врожайності сільськогосподарських культур. Викладено напрями екологічно збалансованого розвитку агролісомеліорації. The brought estimation over of the state of the protective forest planting, character of their placing and efficiency of influence are shown on the increase of the productivity of agricultures. Directions are expounded ecologically-balanced development of agro-forest melioration. Приведена оценка состояния защитных лесных насаждений, показан характер их размещения и эффективность влияния на повышение урожайности сельскохозяйственных культур. Изложены направления экологически сбалансированного развития агролесомелиорации.