Інституціоналізація вітчизняної сфери надрокористування як основа державного регулювання гірничих відносин - Матюха, В.В.; Мовчан, М.Т. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
В статті розглянуто інституціональний підхід до економічних процесів у сфері надрокористування, зокрема визначені пріоритети інституціональних перетворень. Запропонован методичний підхід до визначення економічного ефекту від інституціонального реформування сфери надрокористування. In this article it is considered institiutional the approach to economic processes in sphere of bowels of the earth, priorities institiutional transformations to this sphere in particular are certain. The methodical approach of definition of economic benefit from institiutional reforming of sphere of bowels of the earth is offered. В статье рассмотрен институциональный подход к экономическим процессам в сфере недропользования, в частности определены приоритеты институциональных преобразований. Предложен методический подход к определению экономического эффекта от институционального реформирования сферы недропользования.