Світовий досвід упровадження національних ринкових механізмів регулювання викидів парникових газів - Семків, О.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті здійснено огляд світового досвіду впровадження національних ринкових механізмів регулювання викидів парникових газів. Наведено вибрані характеристики впровадженої Європейської системи торгівлі викидами та Федеральної системи торгівлі викидами США, що розробляється. The article reviews the international experience of the national emission trading scheme implementation, listing the core characteristics of the existing European Union Emission Trading Scheme and future Federal Emissions Trading Scheme in USA. В статье осуществлен обзор мирового опыта по внедрению национальных рыночных механизмов регулирования выбросов парниковых газов. Содержатся избранные характеристики внедренной Европейской системы торговли выбросами и разрабатывающейся Федеральной системы торговли выбросами США.