Стратегічні напрями раціонального природокористування в АПК та гарантування екологічної безпеки в соціумі - Стефанків, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
У статті показано, що економічні та екологічні проблеми взаємопов’язані і потребують комплексного вирішення шляхом екологічної орієнтації збалансованої системи раціонального природокористування в АПК. Запропоновано концептуальну модель забезпечення сталого еколого-збалансованого розвитку АПК. The article highlights the fact that ecological and economic problems are interconnected and require complex decision by means of ecological orientation, balanced system and rational management of nature in agro-industrial complex. A conceptual model of ensuring a steady ecologically-balanced development in agro-industrial complex is suggested. В статье показано, что экономические и экологические проблемы взаимосвязаны и требуют комплексного решении путем экологической ориентации сбалансированной системы рационального природопользования АПК. Предложено концептуальную модель обеспечения устойчивого экологосбалансированного развития АПК.