Потенційно небезпечні об’єкти з погляду їх хімічної складової - Шевченко, І.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2010)
Статтю присвячено детальному аналізу хімічної складової потенційно небезпечних об’єктів з погляду їх типізації за походженням та небезпечними властивостями. Висвітлено потенційні чинники можливої активізації небезпечного прояву властивостей потенційно небезпечних об’єктів, сформульовані першочергові завдання з контролю за станом їх екологічної безпеки стосовно хімічної складової. The detailed analysis of chemical component of potential accident facilities (PAF) is presented, its typifications by origin and by danger-characteristics are proposed. Potential factors of activation of potential accident facilities’ danger-characteristics are described and the most important measures on PAF’s environmental safety controlling are designed. Статья посвящена детальному анализу химической составляющей опасных объектов с точки зрения их типизации по происхождению и опасным характеристикам. Представлено потенциальные факторы активизации опасного проявления свойств потенциально опасных объектов, сформулированы первоочередные задания в сфере контроля состояния их экологической безопасности касательно химической составляющей.