Вручення Премії імені академіка Петра Тронька НСКУ 2019 року - Дмитрук, В. (Краєзнавство, 2019)
12 липня 2019 року виповнилося 104 роки від дня народження академіка Петра Тимофійовича
Тронька (1915–2011), голови Національної спілки краєзнавців у 1990–2011 роках.
Цього дня представники Спілки, зокрема її очільник, член-кореспондент НАН України Олександр
Реєнт та донька Петра Тимофійовича Лариса Тронько, представники керівних органів і регіональних
осередків, вшанували його пам'ять покладанням квітів на могилі, що на Байковому кладовищі.