Забезпечення зайнятості як один із пріоритетних векторів соціальної політики стосовно осіб з обмеженими фізичними можливостями - Антонюк, В.П. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
Здійснено аналіз залучення осіб з обмеженими фізичними можливостями у сферу зайнятості в контексті сучасних проблем ринку праці України. Систематизовано причини та проблеми низького рівня працевлаштування інвалідів, визначено пріоритетні завдання соціальної політики у сфері забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю. Изложен анализ вовлечения в сферу занятости лиц с ограниченными физическими возможностями в контексте современных проблем рынка труда Украины. Обобщены причины и проблемы низкого уровня трудоустройства инвалидов, определены приоритетные задачи социальной политики относительно занятости лиц с инвалидностью. The article outlines the analysis of the employment of people with disabilities in the context of the current problems of the Ukrainian labor market. The causes and problems of low employment of disabled people have been summarized, and social policy priorities for the employment of persons with disabilities have been identified.