Напрями удосконалення інноваційної інфраструктури національної економіки - Бочарова, Ю.Г.; Іщенко, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
Визначено напрями удосконалення існуючої інноваційної інфраструктури національної економіки. Визначено пул стратегічних альтернатив реконфігурації функціональних складових інноваційної інфраструктури національної економіки та обґрунтовано вибір найбільш ефективної стратегії. Запропоновано заходи щодо підвищення ефективності діяльності та конкурентоспроможності діючих структурних елементів функціональних складових інноваційної інфраструктури, у тому числі їх діджиталізації. Визначено основні напрями диверсифікації структурних елементів функціональних складових інноваційної інфраструктури. Визначено стратегії віртуалізації структурних елементів функціональних складових інноваційної інфраструктури. Визначено основні чинники, які мають братися до уваги під час обґрунтування просторової організації структурних елементів функціональних складових інноваційної інфраструктури. Определены направления совершенствования существующей инновационной инфраструктуры национальной экономики. Определен пул стратегических альтернатив реконфигурации функциональных составляющих инновационной инфраструктуры национальной экономики и обоснован выбор наиболее эффективной стратегии. Предложены меры по повышению эффективности деятельности и конкурентоспособности действующих структурных элементов функциональных составляющих инновационной инфраструктуры, в том числе их диджитализации. Определены основные направления диверсификации структурных элементов функциональных составляющих инновационной инфраструктуры. Определены стратегии виртуализации структурных элементов функциональных составляющих инновационной инфраструктуры. Определены основные факторы, которые должны приниматься во внимание при обосновании пространственной организации структурных элементов функциональных составляющих инновационной инфраструктуры. The directions of improving the existing innovative infrastructure of the national economy are identified. The pool of strategic alternatives for reconfiguring the functional components of the innovation infrastructure of the national economy is determined and the choice of the most effective strategy is justified. Measures of efficiency improvment and competitiveness of the existing structural elements of the functional components of the innovation infrastructure, including their digitalization are proposed. The main directions of diversification of the structural elements of the functional components of the innovation infrastructure are determined. The virtualization strategies of the structural elements of the functional components of the innovation infrastructure are determined. The main factors that should be taken into account when substantiating the spatial organization of the structural elements of the functional components of the innovation infrastructure are determined.