Принциповий підхід до формування та реалізації антикризової програми розвитку підприємства в умовах ринкових трансформацій - Власенко, В.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
У роботі обґрунтовано методологічні та розглянуто прикладні рекомендації до формування та реалізації ефективної антикризової програми розвитку підприємства у ринкових умовах господарювання. Рекомендовано авторський варіант структури антикризової програми розвитку підприємства за окремими розділами. Розкрито зміст принципового варіанту антикризової програми розвитку підприємства на перспективний період. У результаті дослідження запропоновано антикризові заходи в межах антикризової програми розвитку підприємства на різних фазах фінансової кризи. Розглянуто операційні, інвестиційні та фінансові антикризові заходи на підприємстві. В работе обоснованы методологические и рассмотрены прикладные рекомендации к формированию и реализации эффективной антикризисной программы развития предприятия в рыночных условиях хозяйствования. Рекомендован авторский вариант структуры антикризисной программы развития предприятия по отдельным разделам. Раскрыто содержание принципиального варианта антикризисной программы развития предприятия на перспективный период. В результате исследования предложены антикризисные мероприятия в пределах антикризисной программы развития предприятия на разных фазах финансового кризиса. Рассмотрены операционные, инвестиционные и финансовые антикризисные мероприятия на предприятии. The methodological and practical recommendations for the formation and implementation of an effective anti-crisis development program at the enterprise in the market conditions are substantiated. The author's version of the structure of the anti-crisis development program at the enterprise in separate sections is recommended. The content of the principal version of the anti-crisis development program at the enterprise for the perspective period is disclosed. In the result of investigation the anti-crisis measures within the framework of the anti-crisis development program at the enterprise at different phases of the financial crisis is proposed. The operational, investment and financial anti-crisis measures at the enterprise are considered.