Особливості оцінювання людського потенціалу територій з агропромисловою спеціалізацією - Томчук, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
Розкрита сутність та обґрунтована необхідність аналізу рівня розвитку людського потенціалу як показника ефективності соціально-економічного розвитку території. Проаналізовано методичні підходи до оцінки людського потенціалу території та виділено переваги та недоліки. Систематизовано показники оцінювання людського потенціалу території та обґрунтовано необхідність застосування інтегрального підходу для проведення оцінки людського потенціалу територій з агропромисловою спеціалізацією на основі використання індикатору людського потенціалу. Раскрыта сущность и обоснована необходимость анализа уровня развития человеческого потенциала как показателя эффективности социально-экономического развития территории. Проанализированы методические подходы к оценке человеческого потенциала территории и выделены преимущества и недостатки. Систематизированы показатели оценки человеческого потенциала территории и обоснована необходимость применения интегрального подхода для проведения оценки человеческого потенциала территорий с агропромышленной специализацией на основе использования индикатора человеческого потенциала. The essence and the substantiated need to analyze the level of human potential development as an indicator of the effectiveness of socio-economic development of the territory are revealed. Methodical approaches to the assessment of the human potential of the territory are analyzed and advantages and disadvantages are identified. The indicators of the human potential of the territory are systematized and the necessity of applying an integrated approach for the assessment of the human potential of the territories with agro-industrial specialization based on the use of the human potential indicator is substantiated.