Професійна асиметрія українського ринку праці - Кримова, М.О. (Управління економікою: теорія та практика, 2019)
Проведено глибинне дослідження професійної структури національного ринку праці. Запропоновано методологічні підходи до оцінки професійної асиметричності ринку праці, які включають три основні етапи дослідження (інформаційно-підготовчий, розрахунковий, аналітичний). Визначено межі рівня симетричності та асиметричності ринку праці. Здійснено оцінку глибини асиметричності українського ринку праці на основі використання інформації офіційної статистики та ключових Інтернет-порталів з пошуку роботи. Розкрито основні глобальні та національні передумови виникнення асиметричності професійної структури рикну праці України. Окреслено ризики та шанси наявної в країні асиметрії ринку праці. Проведено глубинное исследование профессиональной структуры национального рынка труда. Предложены методологические подходы к оценке профессиональной асимметричности рынка труда, которые включают три основных этапа исследования (информационно-подготовительный, расчетный, аналитический). Определены границы уровня симметричности и асимметричности рынка труда. Осуществлена оценка глубины асимметричности украинского рынка труда на основе использования информации официальной статистики и ключевых Интернет-порталов по поиску работы. Раскрыты основные глобальные и национальные предпосылки возникновения асимметричности профессиональной структуры рыкну труда Украины. Определены риски и шансы выявленной асимметрии рынка труда. In-depth study of the professional structure of the national labor market is conducted in the article. The methodological approaches to the estimation of professional asymmetry of the labor market are offered. They include three main stages of the research – information-preparatory, calculation and analytical ones. The boundaries of the level of symmetry and asymmetry of the labor market have been determined. The depth of asymmetry of the Ukrainian labor market has been estimated based on the use of official statistics and key job search portals. The main global and national prerequisites for the asymmetry of the professional structure of the Ukrainian labor market are revealed. The risks and chances of asymmetry in the country's labor market are outlined.