Космічна стратегія та перспективи розвитку країни - Горбулін, В.П. (Вісник НАН України, 2020)
Нинішній стрімкий розвиток космічної галузі у світі зумовлює дедалі ширше використання космічних технологій практично в усіх сферах економічної та соціальної діяльності людства. У державній політиці розвинених країн дослідження і розробки, спрямовані на використання космосу для вирішення соціально-економічних та безпекових завдань, уже давно є пріоритетними. Аналізуючи базові проблеми функціонування вітчизняної космічної галузі, автор попереджає, що подальше зволікання з виробленням продуманої державної космічної стратегії не лише може призвести до втрати Україною статусу космічної держави, а й загрожує перспективам подальшого розвитку країни.