Суспільно-політичні орієнтири Володимира Вернадського - Даниленко, В.М. (Вісник НАН України, 2020)
У статті розкрито деякі маловідомі суспільно-політичні орієнтири великого природознавця, філософа і мислителя Володимира Івановича Вернадського, що характеризують багатовимірність його неординарної особистості. Нещодавно у видавництві «Академперіодика» вийшла друком
монографія автора статті В.М. Даниленка «В.І. Вернадський. Простір життя і думки», в якій життєпис відомого вченого підготовлено на основі його праць, щоденників, листів, недоступних раніше документів і матеріалів та подано в контексті складних і суперечливих суспільно-політичних процесів тієї епохи.