Формування українського сегменту європейського дослідницького простору у сфері спостереження Землі (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 29 січня 2020 р.) - Куссуль, Н.М. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді наведено інформацію про перспективи інтеграції української
науки до європейського дослідницького простору та основні напрями діяльності з досягнення цієї мети. Розглянуто результати співпраці з європейським дослідницьким простором у контексті реалізації проєкту
ERA-PLANET у рамках програми «Горизонт-2020», виокремлено найбільш
перспективні напрями подальшого формування українського сегменту європейського дослідницького простору у сфері спостереження Землі. The article presents the directions of activity and prospects for the integration of Ukrainian science into the European
Research Area. The results of the cooperation of Ukrainian science with the European Research Area in the context of
the HORIZON 2020 ERA-PLANET program are considered and the main perspective directions for the further formation
of the Ukrainian segment of the European Research Area in the field of Earth observation are highlighted.