Щодо створення музею науки в Національному науковому центрі "Харківський фізико-технічний інститут" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 29 січня 2020 р.) - Шульга, М.Ф. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді розглянуто питання організації в Національному науковому
центрі «Харківський фізико-технічний інститут» музею науки. Враховуючи те, що Харківський фізико-технічний інститут відомий у світі не
лише своїм славетним минулим, а й сучасними розробками в галузі теоретичної фізики, та з огляду на важливість збереження наукової спадщини, необхідність популяризації наукової діяльності й підвищення інтересу до
неї громадськості Президія НАН України підтримала ініціативу ННЦ ХФТІ щодо створення такого музею.