Про Національну доповідь НАН України "Євроатлантичний вектор України" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 26 лютого 2020 р.) - Пирожков, С.І. (Вісник НАН України, 2020)
Зазначено, що Секція суспільних і гуманітарних наук НАН України на постійній основі здійснює підготовку концептуальних документів у формі національних доповідей щодо найактуальніших проблем розвитку української держави та суспільства. У черговій Національній доповіді «Євроатлантичний вектор України», основні положення якої стисло наведено у виступі, ґрунтовно досліджено загальний стан, тенденції і перспективи відносин України з євроатлантичними структурами.