Magnetic coupled accelerating structure - Kutsaev, S.V.; Sobenin, N.P.; Zavadtsev, A.A.; Bolgov, R.O.; Davydov, P.K. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
This paper presents the results of a survey study that analyzed the possibility of using a magnetic coupled disk-loaded waveguide as an accelerating structure in travelling wave (TW) regime. The electrodynamics parameters of such a structure at various modes in C-band for a wide range of phase velocities as a function of aperture radii and coupling slot sizes are presented. This accelerating structure is applicable for forward or backward wave operation modes. The version of a 10 MeV combined accelerator with a standing wave (SW) coupler and a TW magnetic coupled accelerating structure is proposed. Приведены электродинамические характеристики круглого диафрагмированного волновода с магнитной связью в СВЧ-диапазоне на разных видах колебаний и разных значениях фазовой скорости волны в функции радиуса апертуры и размеров щелей связи. Ускоряющая структура такого типа может работать в режиме прямой или обратной волны. Рассмотрен вариант комбинированного ускорителя на энергию 10 МэВ с группирователем, работающим в режиме стоячей волны, и ускоряющей частью на основе структуры с магнитной связью с положительной дисперсией. Наведено електродинамічні характеристики круглого діафрагмованого хвилеводу з магнітним зв'язком в СВЧ-діапазоні на різних видах коливань і різних значеннях фазової швидкості хвилі у функції радіусу апертури і розмірів щілин зв'язку. Прискорююча структура такого типу може працювати в режимі прямої або зворотної хвилі. Розглянуто варіант комбінованого прискорювача на енергію 10 МеВ з групувачем, що працює в режимі стоячій хвилі, і прискорюючою частиною на основі структури з магнітним зв'язком з позитивною дисперсією.