Программный комплекс для восстановления интроскопических изображений с использованием метода дуальной энергии - Гавриш, Ю.Н.; Бердников, Я.А.; Спирин, Д.О.; Передерий, А.Н.; Сафонов, М.В.; Романов, И.В. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Разработано программное обеспечение, позволяющее осуществлять необходимую математическую и компьютерную обработку интроскопических изображений и визуализацию результатов распознавания. Программный комплекс для восстановления интроскопических изображений с определением Z-функции на основе метода дуальной энергии дает возможность распознавания не менее четырех групп элементов и проведения детального анализа содержимого просвеченных объектов с помощью различных функций фильтрации, коррекции и улучшения интроскопических изображений. Розроблено програмне забезпечення, що дозволяє здійснювати необхідну математичну і комп'ютерну обробку інтроскопічних зображень та візуалізацію результатів розпізнавання. Програмний комплекс для відновлення інтроскопічних зображень з визначенням Z-функції на основі методу дуальної енергії дає можливість розпізнавання не менше чотирьох груп елементів і проведення детального аналізу вмісту просвічених об'єктів за допомогою різних функцій фільтрації, корекції та покращення інтроскопічних зображень. A software has been developed, which allows a necessary mathematical and computer processing of radioscopic images to be done and the results of discrimination to be visualized. The software for reconstruction of radioscopic images with the definition of Z-function on the basis of the dual energy method allows not less than 4 groups of elements to be discriminated and a detailed analysis of the content of irradiated objects to be done by using functions of filtering, correction and enhancement of radioscopic images.