Получение пентакарбонилиодида рения (І) - Шаповал, А.Н.; Бобухов, Д.В.; Штеменко, А.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Разработан новый метод синтеза пентакарбонилиодида рения (І) восстановлением перрената калия в условиях открытой системы. Восстановление проводили гипофосфитом натрия в смеси иодистоводородной и
муравьиной кислот. Состав и строение целевого продукта установлены методами ИК-спектроскопии и элементного анализа. Розроблено новий метод синтезу реній (І)
пентакарбонілйодиду шляхом відновлення калій перренату в умовах відкритої системи. Відновлення проводили натрій гіпофосфітом у суміші йодистоводневої та
мурашиної кислот. Склад і будову цільового продукту
встановлено методами ІЧ-спектроскопії та елементного аналізу. The new method of synthesis rhenium
(I) pentacarbonyl iodide is developed by the reduction of
potassium perrhenate in the conditions of the “open
system”. The reductions carry out by the sodium hypophosphite
in the mixture of hydroiodic and formic acids.
Composition and structure of having a special purpose
product is set by the methods of IR-spektroscopy and
element analysis.