Электрохимическое поведение серебра в карбамид-хлоридном расплаве - Кочетова, С.А.; Савчук, А.В.; Богданович, Л.В.; Буряк, Н.И.; Туманова, Н.Х. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Исследовано электрохимическое поведение серебра в низкотемпературном ион-органическом карбамид-хлоридном расплаве. Показано, что серебряный электрод анодно растворяется в эвтектическом расплаве карбамид—NH4Cl без пассивационных затруднений. Установлены состав и структура образующихся комплексных
соединений Ag (I). Доказано, что комплексные ионы Ag (I) восстанавливаются на катоде до металла, этот
процесс является обратимым и имеет диффузионный характер. Досліджено електрохімічну поведінку
срібла в низькотемпературному йон-органічному карбамід-хлоридному розплаві. Показано, що срібний електрод анодно розчинюється в евтектичному розплаві карбамід—NH4Cl без пасиваційних ускладнень. Встановлено склад та структуру комплексних сполук Ag (I), що утворюються. Доведено, що комплексні йони Ag
(I) відновлюються на катоді до металу, процес є оберненим та має диффузійний характер. The electrochemical behaviour of silver
in low-temperature ion-organic carbamide-chloride melt is
investigated. It is shown, that the silver electrode is anodic
dissolved in eutectic carbamide—NH4Cl melt, electrochemical
dissolution of metal occurs without passivation difficulties.
The composition and structure of complex compounds
of Ag (I), which formed at electrochemical dissolution
of metal are certain. It is proved, that complex ions Ag
(I) are reduced on the cathode up to metal, process of
reduction of silver ions in the carbamide-chloride melt is
convertibily and has diffusion character.