Ольвійські «рибки» (Початковий етап ольвійського грошового обігу) - Сальников, О.Г. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
Вилиті ольвійські «рибки» або «дельфіни» давно вже відомі нумізматам та археологам і в великій кількості трапляються під час розкопок в Ольвії та її околицях '. Нині їх грошовий характер не викликає сумніву, але «рибки» ще не стали предметом спеціального вивчення радянських нумізматів і присвячена їм література небагата. Крім мимохідь приведених різними вченими висловлювань, дуже небагато праць в російській, радянській західно-європейській літературі присвячено «рибкам».