З історії зовнішньополітичних зв’язків Ольвії. Ольвія та Родос - Каришковський, П.Й. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
При порівняльній нечисленності письмових свідоцтв з історії античних полісів Північного Причорномор’я кожна нова знахідка примушує іноді переглядати весь небагатий матеріал, що є у розпорядженні науки, — це в рівній мірі необхідно як для пояснення новознайденої пам’ятки, так і для поглибленого освітлення тих джерел, що були відомі раніш. Прикладом такої нової та цікавої пам’ятки є знайдена в 1954 р. під час розкопок на ольвійській агорі мармурова плита з написом на пошану родоського громадянина, яка може розглядатися як одне з найважливіших епіграфічних придбань останніх років.