Матеріали до археологічної карти узбережжя Хаджибейського лиману, Одеської області - Синицин, М.С. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
Влітку 1955 та 1956 рр. студентами Одеського державного університету, членами археологічного гуртка, під нашим керівництвом й при безпосередній участі, була проведена розвідка археологічних пам’яток по узбережжю Хаджибейського лиману.