Землеробські знаряддя праці скіфо-сарматського часу з фондів ОДАМ - Ярова, Є.X. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
Північне Причорномор’я в скіфський та сарматський час було заселено як кочовими, так і землеробськими племенами. Археологічні розкопки на численних поселеннях даного часу, а також вказівки стародавніх авторів свідчать про важливу роль землеробства в економіці Північного Причорномор’я.