Стародавньоегипетська глиняна жіноча статуетка з колекції ОДАМ - Доконт, Н.Г. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
У числі пам’яток, що зберігаються у кабінеті «Стародавній Єгипет» Одеського державного археологічного музею під № 52544 знаходиться жіноча глиняна статуетка. Про цю до останнього часу не опубліковану пам’ятку була згадка Б, О. Тураєва в його описі єгипетського відділу музею ще в 1912 році, де про неї говориться: «Оголена жіноча фігурка з глини. Ноги відбиті, руки опущені вздовж тіла, 12,5 см довж.».