Термодинамический анализ процессов образования диоксинов - Колесник, В.В.; Орлик, В.Н.; Олейник, С.Ю.; Россоха, А.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Предложена методика расчета процесса образования диоксинов при обезвреживании хлорсодержащих органических отходов. На основе метода термодинамических функций получены зависимости для расчета констант
равновесия реакций образования бензола и диоксинов, используемых в вычислительных экспериментах с
целью получения исходных данных для проектирования установок обезвреживания. Запропоновано методику розрахунку процесу утворення діоксинів при знешкодженні хлор-вмісних органічних сполук. На ocнові методу термодинамічних функцій отримано залежності для визначення
констант рівноваги реакцій утворення бензолу та діоксидів, які використовуються в обчислювальних експериментах з метою отримання вихідних даних для проектування установок знешкодження шкідливих викидів. Some principles for simulation of dioxins
formation while decontamination of chloride-bearing
wastes. On basis of thermodynamic analysis the equilibrium
constants for benzene and dioxines formation were calculated.
Obtained results can be used for waste neutralization
plants designing and elaboration of their operating practices
by means of computational experiments.