Радянсько-румунський семінар з питань слов’яно-румуно-молдавської археології та етнографії в Алчедарі - Єрмолаева, А. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
Прутсько-Дністровською археолого-етнографічною експедицією, що на протязі багатьох років досліджує район межиріччя Прута та Південного Бугу (начальник експедиції Г. Б. Федоров), в 1957 р. було організовано радянсько-румунський семінар з питань слов’яно-румуно-молдавської археології та етнографії.