Нові пам’ятки Одеського державного археологічного музею 1957—1958 рр. - Загинайло, А. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
Одеський державний археологічний музей—один із найкрупніших музеїв нашої соціалістичної держави. В його фондах на 1 січня 1959 р.— 132968 експонатів, кількість яких щорічно збільшується. Поповнення музейних фондів відбувається як за рахунок матеріа- лів, здобутих під час археологічних розкопок і розвідок, так і за рахунок подарунків від окремих осіб та придбання унікальних пам’яток стародавніх часів у населення.