Пам’яті М. Ф. Болтенка (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1959)
6 травня 1959 р. в м. Одесі після тяжкої та тривалої хвороби помер один із старіших радянських археологів, кандидат історичних наук, доцент Одеського державного університету Михайло Федорович Болтенко.