Про цільову програму наукових досліджень НАН України "Математичне моделювання складних міждисциплінарних процесів і систем на основі інтелектуальних суперкомп'ютерних, грід- і хмарних технологій" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 11 березня 2020 р.) - Андон, П.І. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді висвітлено важливість і актуальність для України створення сучасної методології, інформаційної і ресурсної інфраструктури математичного моделювання складних процесів різної природи, систем та
об'єктів у різних галузях знань, побудови мережі, яка забезпечить науковим установам можливість віддаленого доступу до основних баз даних для проведення міждисциплінарних досліджень як на інституційному, так і на національному та міжнародному рівнях. Прийнято рішення про започаткування цільової програми наукових досліджень НАН України «Математичне моделювання складних міждисциплінарних процесів і систем на основі інтелектуальних суперкомп'ютерних, грід- і хмарних технологій» на 2021–2025 рр. The report highlights the importance and relevance for Ukraine of creating a modern methodology, information and resource
infrastructure for mathematical modeling of complex processes of different nature, systems and objects in different
fields of knowledge, building a network that will provide scientific institutions with remote access to basic databases
for interdisciplinary research at both the institutional and national and international levels. It was decided to launch a
targeted research program of the NAS of Ukraine “Mathematical modeling of complex interdisciplinary processes and
systems based on intelligent supercomputer, grid and cloud technologies” for 2021-2025.