Знаний учений і видатний організатор науки (до 70-річчя від дня народження академіка НАН України В.Ф. Мачуліна) - Богданов, В.Л.; Бєляєв, О.Є. (Вісник НАН України, 2020)
Статтю присвячено життю і творчості відомого вченого в галузі фізики
напівпровідників, видатного організатора вітчизняної науки, громадського
діяча, двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки
(1994, 2003), заслуженого діяча науки і техніки України (1998), директора Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України (2003–2014), головного вченого секретаря НАН України (2012–2014), голови Вищої атестаційної комісії України (2003–2011), доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАН України Володимира Федоровича Мачуліна. The article is devoted to the life and work of a famous scientist in the field of semiconductor physics, outstanding organizer
of Ukrainian science, public figure, two-time winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1994,
2003), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1998), Director of the Lashkaryov Institute of Semiconductor
Physics of the NAS of Ukraine (2003–2014), Chief Scientific Secretary of the National Academy of Sciences of
Ukraine (2011–2014), Chairman of the High Attestation Commission of Ukraine (2003–2011), Doctor of Physical and
Mathematical Sciences (1995), Professor (2007), Academician of the NAS of Ukraine (2009) V.F. Machulin.