Історія Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського в особах її очільників (до 80-річчя з нагоди його заснування) - Ольховик, Л. (Сiверянський літопис, 2020)
Мета статті – дослідження раніше невідомих фактів з біографій керівників Чернігівського обласного інституту вдосконалення кваліфікації вчителів
(зараз – Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
імені К. Д. Ушинського) від початку його заснування до сьогодення. Методи дослідження – історико-біогафічний, об'єктивізму, хронологічний – добиралися
відповідно до поставленої мети. Наукова новизна полягає в тому, що вперше досліджено й детально проаналізовано на основі архівних документів біографічні відомості та діяльність директорів і ректорів інституту, який був заснований
в Чернігові 80 років тому. Висновки. Під час аналізу архівних джерел Державного архіву Чернігівської області, архіву Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та архіву ЧОІППО імені К.Д. Ушинського вдалося виявити особові справи, біографічні відомості та інформацію про всіх очільників, які керували інститутом протягом усього періоду його діяльності.