Herodoteanea - Болтенко, М.Ф. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Три перші екскурси з цієї серії були надруковані у Працях Одеського державного університету, т. 149, серія історичних наук, вип. 7, 1959, стор. 35—46.