Розкопки слов'янського селища Бранешти I - Дзис-Райко, Г.О. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Розвідками Прутсько-Дністровської археологічної експедиції' 1958 р. було відкрите слов'янське селище біля с. Бранешти, Оргіївського району МРСР. В цьому ж році на селищі розпочали розкопки, оскільки зібраний тут підйомний матеріал являв собою значний інтерес.