Курган в с. Чорноморка під Одесою - Синицин, М.С. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
В листопаді 1957 р. силами викладачів і студентів Одеського дер-жавного університету між 11 і 12 станціями трамвайного маршруту № 29 біля с. Чорноморка, приблизно в 170 м на північ від трамвайної колії був досліджений один з курганів невеликої курганної групи.