Кам'яні антропоморфні вирізьблення із Роксолан - Латишева, Л.П. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Влітку 1959 р. під час робіт спільної експедиції Одеського державного археологічного музею та Одеського державного університету імені І. І. Мечникова на розкопках Роксоланського городища в с. Роксолани, Овідіопольського району, Одеської області, на садибі колгоспниці Кривченко Ганни Григор'ївни випадково були виявлені три кам'яні плити. Більш близьке та детальне знайомство з цими плитами дозволило встановити, що вони являють собою грубе вирізьблення типу «кам'яних баб». Старожили села Роксолани розказують, що ці плити було знайдено ще в минулому столітті недалеко від місця, де зараз провадяться розкопки Роксоланського городища.