З неопублікованих матеріалів по таврських могильниках гірського Криму - Лесков, А.М. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Мегалітичні пам'ятки гірського Криму, головним чином кам'яні ящички, що вважаються сучасною наукою могилами таврів, на протязі півтораста років привертали до себе увагу дослідників. Вперше могильник, що складався з кам'яних ящиків, було описано академіком Палласом, який мандрував по Криму в 1793—94 pp. З середини XIX ст. розпочались розкопки цих цікавих пам'яток.