Доповнення до історії монетної справи Ольвії наприкінці IV ст. до н. е. - Каришковський, П.Й. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Кілька років тому ми присвятили спеціальні розвідки срібним монетам Ольвії, на яких зображається Деметра. З того часу нам пощастило вивчити ще кілька екземплярів таких монет, в тому числі і невиданих варіантів, що дозволяє переглянути деякі питання, зв'язані з карбуванням срібла в Ольвії наприкінці IV та в перші роки ІІІ ст. до н. е.