Київські гривни з нумізматичної колекції Одеського археологічного музею - Бала, І.Л. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
В древній Русі гривна була головною і найзначнішою ваговою і грошовою одиницею. Вона була мірилом всякої вартості. Про це свідчить, хоча б той факт, що для виразу ваги золота і срібла ніякого іншого слова, крім гривни, письмові пам'ятники не згадують.