З досвіду роботи музеїв, Київ, 1959 - Ашрафіан, О.А. (Материалы по археологии Северного Причерноморья, 1960)
Безперервний обмін досвідом з питань теорії і практики музейної справи, методичних проблем в галузі науково-дослідницької, збирацької, експозиційної і масової роботи, є дуже цінним для робітників радянських музеїв. Тому слід вітати вихід у світ збірки, що складається з статей наукових співробітників ряду музеїв України, в яких автори діляться своїм досвідом музейної роботи.