Красногоровский грунтовый могильник Салтово-Маяцкой культуры на р. Айдар - Стадник, О.В.; Стадник, А.И. (Матеріали та дослідження з археології Східної України, 2013)
Анализируются материалы раскопок погребений салтово-маяцкой культуры, выявленные при исследовании Красногоровского ямного грунтового могильника на р. Айдар. Публікацію присвячено введенню в науковий обіг матеріалів, отриманих при дослідженні красногорівського ґрунтового могильника. Аналіз характерних рис поховального звичаю та набору поховального інвентарю підтверджує приналежність поховань до протоболгарських поховальних пам’яток «зливкінського» типу. Ці поховання датуються кінцем VIII –IX ст. This publication is devoted to put into to scientific circulation of the materials got at research of Krasnogorovka ground cemetery. Analysis of the characteristics and a set of custom burial inventory confirm the identity of the dead to Saltovo-Mayak Culture. These graves date back to the VIII-IX centuries.