XVI Warsztaty Herbertowskie - Тарнашинська, Л.; Бербенець, Л.; Михайлова, Т. (Слово і Час, 2019)
7–12 вересня 2019 р. у Львові відбулися XVI Warsztaty Herbertowskie (XVI
“Гербетівські читання”), які зібрали дослідників і студентів із трьох континентів,
зокрема з таких країн, як Польща, Україна, Росія, Іспанія, Італія, Бразилія,
Нідерланди. Організатор заходу – Інститут літератури (м. Краків, Польща).
Робота конференції була присвячена творчості Юзефа Лободовського (секція
“Діалог культур Юзефа Лободовського”) та Ґустава Герлінга-Ґрудзінського
(секція “Ґустав Герлінг-Ґрудзінський і таборова література”). У межах
конференції працювала також секція “Найновіша польська та українська
літератури. Інтерпретації і проблеми дослідження”.