Увага до психологічних деталей у творах для молоді Григора Тютюнника у контексті польських літературознавчих досліджень - Дудко, О.С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статті розкриваються психологічні деталі поведінки головних героїв дитячої літератури Григора Тютюнника, письменнику дається висока оцінка як майстру етичної розповіді. Аналізуються моральні цінності, яким слідували герої Тютюнника та розкривається їх позитивний вплив на читачів. В статье раскрываются психологические детали поведения главных героев детской литературы Григор Тютюнника, писателю дается высокая оценка как мастеру этического рассказа. Анализируются моральные ценности, которым следовали герои Тютюнника и раскрывается их положительное влияние на читателей. The psychological details of conduct of protagonists of child's literature of Hryhir Tyutyunnika open up in the article, a high estimation is given a writer as to master of ethics story. Moral values which was followed by the heroes of Hryhir Tyutyunnik are analysed and opens up positive influence of them on readers.