Аналіз колоїдних систем на основі наночастинок Cu–O–H2O та Ag–O–H2O, отриманих методом молекулярних пучків - Курапов, Ю.А.; Крушинська, Л.А.; Горчев, В.Ф.; Кардаш, М.В.; Литвин, С.Є.; Стельмах, Я.А.; Дідікін, Г.Г.; Романенко, С.М.; Мовчан, Б.О.; Чекман, І.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Наночастинки двокомпонентних систем Cu−O та Ag−O, отриманi методом молекулярних пучкiв в електронно-променевих вакуумних установках, дослiдженi у водних колоїдних системах з додаванням поверхнево-активних речовин. Визначенi фазовий склад, розмiри наночастинок та динамiка їх взаємодiї мiж собою залежно вiд концентрацiї поверхнево-активної речовини. Nanoparticles of two-component systems Cu−O and Ag−O, which were obtained by the molecular beam method in electron-beam vacuum installations, are investigated in water colloid systems with surface-active materials additions. Phase composition, nanoparticles dimensions, and the dynamics of their interaction depending on the concentration surface-active materials are determined.