Новый класс моно-, гомо- и гетеробиядерных комплексов лантанидов с порфиринами, модифицированными аминополикарбоновыми кислотами, как основа полифункциональных спектроскопических зондов - Русакова, Н.В.; Семенишин, Н.Н.; Коровин, Ю.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Отримано новi моно-, бi- та гетероядернi комплекси лантанiдiв з порфiринами, функцiоналiзованими замiсниками на основi етилендiамiнтетраоцтової й дiетилентриамiнпентаоцтової кислот. Вивчено спектрально-люмiнесцентнi властивостi синтезованих сполук. New mono-, bi-, and heteronuclear complexes of lanthanides with porphyrins modified by substituents on the base of ethylenediamintetraacetic and diethylenetriaminpentaacetic acids are obtained. Spectral-luminescent properties of the obtained compounds are studied.