Великий монгольський курултай 1235 року в контексті політичного становлення Pax Mongolica - Омаров, С.М. (Хазарский альманах, 2015)
У статті розглянуто основні проблеми пов’язані з метою, цілями і місцем проведення великого монгольського курултаю 1235 р. На основі аналізу історичних джерел висвітлюються головні причини, наслідки та значення курултаю в контексті політичного становлення Pax Mongolica. Також здійснена спроба визначити пріоритетний напрямок монгольської експансії 1235 року. In the article the main problems related to the purpose, goals and venue of the great Mongol kurultay 1235. Based on the analysis of historical sources describes the main causes, consequences and values kurultay in the context of the political establishment Pax Mongolica. Also, an attempt to determine the priority area of the Mongol expansion in 1235.